Obiectiv financiar: 8.664 RON

Suma strânsă: 10.990 RON

Problema abordată în acest proiect este indiferența tinerilor privind consecințele unui stil de viață nesănătos, fără mișcare și cu hrană nesănătoasă. Sedentarismul, neimplicarea socială și comportamentul abuziv al tinerilor în ceea ce privește modul în care se hrănesc se datorează în mare măsură faptului că sistemul de învățământ nu acordă suficientă importanță educației alternative, în acest caz educației pentru mișcare și pentru sănătate. Efectele acestei carențe devin o problemă permanentă, iar intervenția aici nu mai suferă amânare.

Pentru rezolvare considerăm că putem să ne asumăm responsabilitatea și vrem să generăm o schimbare pentru copiii și tinerii din Reșița, orașul nostru. Ce considerăm noi necesar pentru rezolvarea acestei probleme este realizarea unor acţiuni ce vizează educaţia pentru mișcare prin mijloace populare în rândul tinerilor – astfel propunem bicicleta.

De proiectul nostru vor beneficia elevi ce învață în școlile din Reşiţa, prin efortul concentrat al mai multor voluntari care au ca preocupare constantă îmbunătățirea vieții tinerilor.

Activitățile pe care le vom organiza:

  • o campanie de informare și promovare a programului nostru în trei școli din Reșița
  • vom selecta 100 de copii și tineri care vor beneficia de formare în cadrul unor cursuri-ateliere. Acestea se vor desfășura pe parcursul a 5 săptămâni, câte 2 ore ore pe săptămână și vor avea în vedere o formare teoretică dar și deprinderea unor competențe de ordin practic: de la ce măsuri îți iei ca să ai o bicicletă funcțională, cum să-ți alegi un traseu de bicicletă, ce trebuie să ai la tine când pleci în drumeție cu bicicleta, cum îți faci o pană, un minimum de recomandări ca măsuri de prim ajutor, despre importanța echipamentului și măsurilor de siguranță, etc.
  • până la finalul proiectului vom forma 20 de ambasadori de transformare personală prin ciclism. Vom investi în tinerii care dovedesc interes pentru acest domeniu, spirit de iniţiativă și potenţial de lideri dar și capacitatea de a-și asuma responsabilităţi, pentru a fi pregătiţi să devină ambasadori de educație pentru mișcare cu bicicleta.
  • La fiecare sfârșit de săptămână vor fi făcute trasee aplicative cu copiii pentru dezvoltarea deprinderilor și calităților psihomotrice, trasee ce vor crește în dificultate o dată cu dezvoltarea copiilor.
  • în timpul campaniei de informare despre rolul bicicletei în dezvoltarea personală vom organiza mini evenimente la care accesul copiilor și tinerilor să fie unul foarte la îndemână: Masa Critică (plimbare în masă cu bicicletele), Căutare de Comori cu Bicicleta prin Oraș, Explorare cu bicicleta în pădurile din jurul Reșiței.

Fabrica de bicicliști e o inițiativă la firul ierbii, în Banatul de munte a unei echipe de voluntari iubitori și practicanți ai educației non-formale prin mișcare pe două roți, ce crează experiențe și formează tineri spre un stil de viață activ și sănătos. Este un lucru știut că anturajul este important în evoluția tinerilor și suntem siguri că prin crearea unui mediu propice putem ajuta tinerii să fie mai responsabili, să învețe lucruri practice dar și să facă mișcare cu bicicleta.

Multe dintre abilitățile care permit tinerilor să aibă succes în viața lor sunt aceleași abilități care le permit să se remarce ca lideri în sport. Ciclismul oferă o platformă excelentă pentru dezvoltarea pozitivă a tinerilor într-un cadru non-formal.

Despre organizație

Suntem singurul club de ciclism din Caraș-Severin, recent înființat pentru a oferi șansa tinerilor care doresc să facă din pasiunea lor o carieră sportivă, dar adresându-ne în egală măsură iubitorilor de mișcare ce doresc să-și practice sporturile preferate într-un cadru organizat și sigur. În cadrul ONG-urilor în care ne-am format am dezvoltat multiple proiecte educative utilizând ca instrument principal activitățile în natură și cunoaşterea mediului înconjurător. Simțim că avem datoria de a investi în continuare în dezvoltarea comunității în care trăim dar în același timp putem face asta într-un mod plăcut și stimulant.

Ne mândrim cu unul din membri fondatori ai clubului, Daniel Crista, campion național la multiple discipline cicliste și deținător al unor recorduri naționale. Dani se va implica direct în fiecare etapă a acestui proiect, le va împărtăși tinerilor din experiența lui și le va însufleți un spirit de învingător.

Obiectivul de strângere de fonduri prin Alergând la Pădure: 8.664 RON

  • Resurse și consumabile pentru atelierele practice: 2000 lei
  • Organizarea de mini evenimente cu bicicleta pt copii și tineri: 1820 lei
  • Organizarea la sfârșit de săptămână de ture cu bicicleta pe trasee aplicative cu cei 20 de ambasadori de transformare personală prin ciclism: 800 lei
  • Materiale promoționale: 2600 lei
  • Cheltuieli de organizare Alergând la Pădure: 1444 lei 

Durata proiectului: Februarie 2021 – Septembrie 2021

Coordonator proiect: Mihai Lupșan 

Date de contact: 0740344449, mihailupsan@gmail.com

Donații confirmate:

Anonim   25 RON

Mutascu Ovidiu   50 RON

Nichifor Simona   50 RON

Petru Cristescu 50 RON

Rosu Andreea 100 RON

Puia Iliuta   50 RON

Manef Gratian   100 RON

Barbulescu Stefan   80 RON

Bersu Raluca   25 RON

Donații colectate de către campioni:

2890 RON

Donații colectate din taxele de participare:

7570 RON

Inchide meniul