FunFlow Reșița

Asociația The Serious Road Trip România

OBIECTIV: 24.600 lei

SUMA STRÂNSĂ: 8411 lei

SUSȚINE PROIECTUL

Fun Flow Reșița” este un proiect dedicat tinerilor și adulților din Reșița, prin care comunitatea de aici va descoperi funambulismul și participanții vor crea un performance peste râul Bârzava. Funambulism, mersul în echilibru pe un fir de metal cu ajutorul unui balansier, este o formă de artă străveche și o metodă inovativă de educație non-formală pentru încurajarea disciplinei mentale și a puterii de concentrare (focus mental), în același timp fiind o activitate care crește conștientizarea corpului și a unei posturi ”înalte”, unde coloana vertebrală este activă și menține corpul în echilibru. 

Activitatea din proiect va avea două etape de desfășurare: 

– două zile de descoperire, unde cât mai mulți oameni din Reșița vor fi încurajați să participe la atelierele de funambulism și mișcare conștientă + o masă rotundă cu oamenii din Reșița unde se va discuta despre ”starea de bine” și importanța activităților fizice în exterior pentru un flow mental pozitiv. 

 – cinci zile de ateliere cu participanți care vor alege să exploreze mai departe echilibrul și să dobândească competențele de a traversa râul Bârzava în echilibru pe un fir de metal, în cadrul unui performance colectiv care va fi o experiență inedită chiar și pentru public, adică întreaga comunitate reșițeană.    

Asociația The Serious Road Trip România a fost fondată în 2007 de către un grup de tineri din Reșița și Timișoara, pasionați de artă de stradă și circ contemporan. 

De-a lungul anilor au desfășurat proiecte de schimb intercultural cu diferite țări din Europa (Franța, Belgia, Germania, Irlanda, Olanda, Suedia, Serbia, Luxembourg) pe educație non-formală.

 În primii 10 ani obiectul principal de activitate a fost circul ca și metodă de educație non-formală, iar în ultimii ani sunt parteneri principali cu Centrul European de Funambulism din Bruxel și promovează funambulismul ca și metodă de lucru cu tineri și adulți pentru încurajarea conștientizării importanței armoniei mentale și activității fizice ca și alternativă sănătoasă de terecere a timpului liber.

Donații directe:

IOAN POPA – 25 lei
ANDREEA GEORGESCU – 100 lei
SORANA SECELEANU – 100 lei
ANDRA BALOI – 100 lei