Dorim să ne asigurăm că cerințele Ordinului 310 din 16 mai 2021 și Anexa 2, Regulament privind condiţiile necesar a fi respectate în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber sunt cunoscute și respectate la Alergând la Pădure 2020.

Startul concursului se dă în valuri de câte 4 persoane, cu 20 secunde distanță între fiecare 2 valuri consecutive. La start participanții din fiecare val vor păstra o distanta fizică de minim 2 metri.

Startul pentru cele 3 probe va fi decalat astfel: la ora 10.00 se va da startul pentru proba de 20 km, iar pentru celelalte probe va fi decalat la 15 minute. Startul și finish-ul vor fi în acelaşi loc.

La finalizarea cursei, fiecărui participant i se va oferi medalia de FINISHER și o mască de unică folosință.

Cele 3 probe se vor desfășura în semi-autonomie. Astfel, este recomandat ca alergătorii care optează pentru proba de 20 km să aibă cu ei în cursă o rezervă de apă de minim 0,5l, precum şi minimum un gel sau un baton energizant.

Cu toate acestea, organizatorii vor asigura la finish un punct de control şi revitalizare complet, acesta va conţine apă plată, suc, fructe, dulciuri. De asemenea, vor fi asigurate încă două puncte de revitalizare pe traseu, unul comun pentru probele de 11 km respectiv 20 km în punctul de control-revitalizare, unde se vor găsi în principal apă, fructe, dulciuri, sărățele. De asemenea un al doilea punct de revitalizare / control se va regăsi, doar pentru alergătorii la proba de 20 km. Acesta va conține, în special, apă.

La toate punctele de revigorare de pe traseu, precum și la centrul de concurs, punem la dispoziția participanților și membrilor echipei de organizare dezinfectanți și containere pentru deșeuri (măști și mănuși folosite, etc).

La punctele de hidratare, alimentare, voluntarii vor fi echipați cu măști si mănuși și vor folosi un clește pentru a manipula produsele alimentare. Vă rugăm să permiteți voluntarilor să vă servească pentru a evita contaminarea spațiului de revigorare.

Este interzisă eliminarea salivei în spaţiul marcat ca punct de revigorare, dat fiind că particulele de salivă sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea SARS-Cov-2.

La festivitatea de premiere, toate persoanele vor purta mască și vor păstra distanța socială.

Pe traseu, în cazul depășirilor, concurentul care vine din spate anunță verbal pe ce parte dorește să depășească iar concurentul din față va permite aceasta, ambii având obligația de a contribui la păstrarea distanței fizice, conform normelor legale. Alergătorii realizează rapid depășirile, cu respectarea maximului de distanța posibilă; în toate celelalte situații.

Consumul alimentelor se face doar în spaţii deschise, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARSCoV-2 în unităţile de alimentaţie publică, stabilite de Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În cazul consumării de alimente/bauturi, participantul se distanțează de ceilalți participanți, la minim 2m.

Participanții se obligă să asigurarea îndepărtarea echipamentului folosit în timpul competiției și colectatarea acestuia direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură de minimum 80ºC. Materialele sportive trebuie să fie dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire, cu produse biocide avizate/autorizate.

Procedura în eventualitatea depistării unui caz suspect de COVID-19

Organizatorul amenajează un spaţiu de izolare pentru cel puţin o persoană cu simptomatologie COVID-19, care să fie bine ventilată, să nu comunice cu alte incinte sau spaţii definite; utilitatea este aceea de a izola de persoanele prezente la competiţie orice persoană care prezintă simptome până la un consult de specialitate/testare/evacuare. Responsabilul sanitar anunţă imediat eventualul caz suspect către personalul medical aflat la locul competiţiei şi informează obligatoriu direcţia de sănătate publică locală si serviciul de urgenţe 112. Această încăpere este folosită doar pentru o astfel de situaţie.

Proceduri în eventualitatea apariţiei unui focar de infecţie pe perioada competiţiei

Organizatorii competiţiei întrerup competiţia în cazul în care descoperă cel puţin un caz de infecţie, până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Inchide meniul