Obiectiv financiar: 7.380 RON

Suma strânsă: 6.667 RON

Acest proiect continuă activitatea din anii trecuți a Asociației Județene de Șah Caraș-Severin și își propune lărgirea bazei de selecție a șahiștilor prin atingerea tuturor unităților școlare din municipiul Reșița și formarea unui nucleu de șahiști și parcurgerea cu ei a cursurilor de inițiere și performanță. Astfel piramida sportivă în șah din județul Caraș-Severin va avea un fundament ferm și o concretizare clară la vârf prin participarea cu succes la competițiile de nivel județean, național și internațional.

Activități:

 • Organizarea unor concursuri de selecție în unități școlare din municipiu
 • Tabără de pregătire în vederea campionatelor naționale și organizarea competițiilor șahiste de nivel județean (campionatele județene de șah clasic, rapid și blitz)
 • Asigurarea participării celor mai valoroși juniori la Campionatele Naționale de Șah pentru copii și Juniori – echipe și echipe mixte.

 Ce rezultate promitem?

 • Atragerea la practicarea șahului a minim 200 de elevi și preșcolari din Reșița;
 • Susținerea grupului juniorilor de performanță din Reșița;
 • promovarea sportului Șah în rândul membrilor comunității.

Practicarea jocului de șah va crește capacitatea de învățare a copiilor din grupurile țintă, capacitatea de efort intelectual susținut, va dezvolta gândirea analitică și disciplina copiilor. Considerăm că promovarea activităților de natură intelectuală va creea premisele pentru promovarea în rândul tinerei generații a conceptelor de valoare, competitivitate, luptă pentru afirmarea propriei personalități.

Despre organizație

Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin, persoană juridică de drept privat, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, organizată în  temeiul O.G. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile și Legii Sportului, nr.69/2000, este structura sportivă de ramură, organizată la nivelul județului Caraș-Severin și are ca scop organizarea, dezvoltarea și promovarea șahului cărășan.

A fost înființată în 15.11.2005 iar de atunci:

 • a organizat peste 140 de competiții cu caracter local, județean sau interjudețean competiții de șah clasic, șah rapid și șah fulger cu omologare la F.R.Șah și FIDE – Memorialul prof.Ion Irimia, Trofeul Caraș-Severin, Cupa Europei, Zilele Reșiței, Cupa Banatului Montan, Memorialul Petre Dodu, Memorialul Moșneanu, Memorialul Bikasz-Cirică Andrei, Top Blitz și Blitzul Anului etc);
 • a organizat o serie de concursuri de selecție în unitățile școlare din județ, a organizat cursuri de inițiere în șah la Reșița și Bocșa, cursuri de perfecționare și performanță pentru juniori;
 • a sprijinit participarea jucărilor de șah la campionatele naționale individuale și pe echipe, de șah clasic, șah rapid și șah fulger contribuind la obținerea unor performanțe deosebite în șahul din Caraș-Severin (locul VII la Campionatul Național pe echipe masculine, locul I la Campionatul Național de echipe mixte juniori 12 ani, locul I și III la Campionatul Național de Veterani, mai multe locuri I la Campionatul MIRA etc);

Obiectivul de strângere de fonduri prin Alergând la Pădure: 7.380 RON

 • Concursuri de selecție juniori: 1200 lei
 • Tabără de pregătire în vederea campionatelor naționale: 1450 lei
 • Participare la campionatele naționale de juniori echipe: 3500 lei
 • Cheltuieli de organizare Alergând la Pădure: 1230 lei

Durata proiectului: Februarie 2021 – Septembrie 2021

Coordonator proiect: Mihai Bolintiș

Date de contact: 0740314318, 0766186878, bolintismihai@ymail.com

Donații confirmate:

Dan Jurca   50 RON

Stingu Ionel   25 RON

Bacila Simona-Lia   100 RON

Stîngu Oana   100 RON

Drăgoi Mihăiță   50 RON

Bolintiș Mihai   50 RON

Donații colectate de către campioni:

1275 RON

Donații colectate din taxele de participare:

5017 RON

Inchide meniul