- Prin ÎNSCRIEREA la această competiție, concurenții acceptă automat prezentul regulament:
Eveniment sportiv / concurs de alergare montană deschis atât alergătorilor profesionişti, dar mai ales celor amatori având ca obiective creşterea atractivităţii Reşiţei precum şi a proximităţilor, încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea unei conştiinţe prietenoase faţă de mediul înconjurător precum şi colectarea de fonduri, prin donaţii, pentru dezvoltarea unei comunități durabile.
1.Sfatul nostru
Pentru a da dovadă de prevedere şi a ne gândi şi la situaţiile neplăcute care pot interveni, ţinând cont de specificul concursului (alergare în teren accidentat, pentru cursele cronometrate), vă recomandăm să luaţi în calcul încheierea unei asigurări împotriva oricărui fel de accident care poate apărea pe durata competiţiei.
2.Organizatori
Organizatorii evenimentului sunt: Fundația Comunitară Banatul Montan împreună cu Primăria și Consiliul Local Reșița, în parteneriat cu autorități şi instituţii locale, cu sponsori, asociaţii şi persoane juridice sau fizice, care îşi aduc aportul la organizarea și desfășurarea evenimentului sub formă de voluntariat.
3.Dată eveniment. Locație. Start. Finish
Sâmbătă, 26 octombrie 2024 și va include 6 probe, care se vor derula în cea mai mare parte pe poteci și drumuri forestiere. Locul de plecare şi de sosire al participanților este în Centrul Civic al Municipiului Reşiţa, judeţul Caraş-Severin.
Dorim să ne asigurăm că cerințele Regulamentului privind condiţiile necesar a fi respectate în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber sunt cunoscute și respectate la AlerGând la Pădure 2024.
Startul pentru cele 7 probe va fi: la ora 9.00 se va da startul pentru maratonul Reșiței de 43 km, la ora 9.30 se va da startul pentru semimaratonul Reșiței de 23 km, la ora 10.00 pentru crosul Reșiței de 10,5 km, orele 11.00-12.00 pentru drumeții (în grupe de câte aproximativ 20 persoane, din 10 în 10 min), iar la ora 15.00 pentru cursa ”te dai cu orice”. Startul și finish-ul vor fi în acelaşi loc.
La finalizarea cursei, fiecărui participant i se va oferi medalia de FINISHER.
4.Probe concurs
Probele concursului “AlerGând la Pădure” sunt următoarele:
- Maratonul Reșiței 43 km
- Semimaratonul Reșiței 23 km
- Crosul Reșiței 10,5 km
- AlerGând Ușor (drumeții ghidate)
- ”Te dai cu orice”
5.Timpul limită
Timpul limită pentru parcurgerea celor trei trasee va fi următorul:
- 43 km – 9h
- 23 km – 5h
- 10,5 km – 3,5h
Concurenții care nu se vor încadra în timpul limită nu vor mai fi cronometrați şi vor fi adăugaţi în clasament după timpul ultimului clasat.
6.Puncte de revitalizare/de control
Cele 5 probe se vor desfășura în semi-autonomie. Astfel, este recomandat ca alergătorii care optează pentru proba de 43 km și 23 km să aibă cu ei în cursă o rezervă de apă de minim 0,5l, precum şi minimum un gel sau un baton energizant.
Cu toate acestea, organizatorii vor asigura la finish un punct de control şi revitalizare complet, acesta va conţine apă plată, suc, fructe, dulciuri. De asemenea, vor fi asigurate încă două puncte de revitalizare pe traseu, unul comun pentru probele de 10,5 km respectiv 23 km în punctul de control-revitalizare și unul , unde se vor găsi în principal apă, fructe, dulciuri, sărățele. De asemenea un al doilea punct de revitalizare / control se va regăsi, doar pentru alergătorii la proba de 23 km. Acesta va conține, în special, apă. Alte două puncte de revitalizare vor fi alocate doar traseului de maraton (zona Grindești și Cuptoare).
7.Înscriere și taxa de participare
Pentru probele de 43 km și 23 km participarea este permisă doar alergătorilor care au împlinit vârsta de 18 ani până la data desfășurării concursului şi sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort. Pentru sportivii cu vârste între 16-18 ani este permisă participarea la proba de 10,5 km, doar cu acordul scris al părinților sau al tutorilor legali.
Recomandăm participarea la proba de 43 km și 23 km alergătorilor cu o bună pregătire fizică şi cu experienţă în alergarea montană, în condiţiile în care considerăm că este o probă solicitantă din punct de vedere fizic.
8.Înscrierea
Se va face online prin parcurgerea pașilor din acest link. Termenele limită de înscriere online la curse sunt:
- 01.08.2024-13.10.2024 ora 23:59 prima fază de înscrieri online în care poți să-ți alegi mărimea tricoului AlerGând la Pădure.
- 13.10.2024 – 25.10.2024 – a doua fază a înscrierii online- fără posibilitatea de a cumpăra tricoul AlerGând la Pădure și a alege mărimea acestuia. Tricoul va putea fi cumpărat în momentul ridicării kitului de participare (în limita stocului disponibil)
Nu se fac înscrieri la fața locului!
9.Contribuția de participare
Proba 43 km |
23 km |
10,5 km |
Drumeții |
”Te dai cu orice” |
Taxa 120 RON |
120 RON |
120 RON |
70 RON |
50 RON |
Tricoul oficial AlerGând la Pădure 2024 nu este inclus în kitul de participare.
Taxa de înscriere se distribuie cauzei alese de fiecare concurent.
Apeși butonul “ÎNSCRIE-TE”, apoi selectezi cursa la care vrei să participi și proiectul pe care îl vei susține.
Detalii plată: după ce ai completat formularul de înscriere, te rugăm să plătești contribuția de participare urmând pașii indicați.
Contribuția de participare este considerată donație pentru susținerea proiectului ales în momentul înscrierii.
Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi.
Opţional, vei putea specifica numele echipei din care faci parte, o echipă putând însemna orice de la un grup de colegi de serviciu sau de şcoală, la membrii unui club sau pur şi simplu un grup de prieteni.
În eventualitatea anulării competiţiei (în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizatori) taxa de înscriere se returnează, mai puţin comisioanele bancare aferente transferului. Participantul are opţiunea de a renunţa la returnarea taxei de participare şi de a opta pentru donarea ei către proiectul caritabil selectat.
Taxa nu este transferabilă către un alt participant şi nu este returnabilă. Înscrierea se consideră validă numai după efectuarea plăţii/plăţilor corespunzătoare.
10.Pachetul de concurs (kitul) înaintea cursei:
- număr de concurs
- cip pentru cronometrare
În timpul cursei:
- asistenţă medicală
- acces la punctele de alimentare şi hidratare
După cursă:
- medalie (pentru participanţii care termină cursa)
- acces la fotografiile din cadrul evenimentului
- pasta party
11.Echipament
Este obligatoriu pentru toate probe să prezentaţi, pe întreaga durată a competiţiei numărul de concurs, care vă va fi oferit de către organizatori. Numărul de concurs este obligatoriu să fie purtat în aşa fel încât să fie vizibil.
Este recomandat ca alergătorii care optează pentru proba de 43 km și cea de 23 km să aibă cu ei în cursă o rezervă de apă de minim 0,5l, precum şi minimum un gel sau baton energizant.
Echipament recomandat – încalţăminte de trail running, beţe de trekking în special pentru proba de 43 km și cea de 23 km, recipient de 500 ml cu apă/băutură izotonică, batoane energizante/geluri energizante, precum şi îmbrăcăminte adaptată condiţiilor meteo.
12.Cronometrarea
Se va face la secundă pentru fiecare finisher al celor două probe, electronic.
Clasamente/categorii şi premii
PROBA |
|
Maraton 43 km Semi- maraton 23 km |
Cros 10 km |
Categorii vârstă (ani) – feminin (F) / masculin (M) |
|
Open F/M Open F/M |
Open F/M |
|
18-39 F/M 18-39 F/M |
16-19 F/M |
|
|
40-49 F/M 40-49 F/M |
20-39 F/M |
|
|
50-59 F/M 50-59 F/M |
40-59 F/M |
|
|
60+ F/M 60+ F/M |
60+ F/M |
13.Premierea
Premiile vor consta în diplome și produse pentru locurile 1, 2 și 3 la cele 3 probe la categoria OPEN.
14.Capturile video, audio, foto
Prin participarea la acest eveniment alergătorii își dau acordul ca imaginile care îi surprind pe parcursul desfășurării evenimentului să fie folosite de organizatori sau de către partenerii săi (ex: Partenerii media).
15.Normele de conduită obligatorii pe parcursul derulării evenimentului
Concurenții care sunt depistați că aruncă deșeuri pe parcursul competiției (în afara punctelor de revitalizare), care aduc atingere mediului înconjurător, intră în conflict cu ceilalți participanți sau cu spectatorii, voluntarii sau organizatorii, vor fi descalificați pe loc, fără a avea posibilitatea de a mai participa pe viitor la alte evenimente organizate de noi.
Pe traseu, în cazul depășirilor, concurentul care vine din spate anunță verbal pe ce parte dorește să depășească iar concurentul din față va permite aceasta.
16.Siguranţa şi securitatea participanţilor
Participarea la competiție se face pe proprie răspundere. Serviciile de asistență și prim-ajutor sunt asigurate de Serviciul Județean de Salvamont Caraș-Severin.
Ne rezervăm dreptul de a descalifica orice concurent care nu respectă măsurile sanitare sau utilizează limbaj inadecvat, ironic față de voluntari.
17.Validare / Şedinţa tehnică
Validarea înscrierilor online va avea loc, vineri, 25 octombrie 2023, între orele 16.00-21.00 și sâmbătă, 26 octombrie, între orele 8.00-8.45. Validarea se va face pe baza prezentării unui act de identitate.
Cu prilejul realizării procedurii de validare, participanții la cele cinci probe vor semna și o declarație (care va fi disponibilă în format fizic la faţa locului, dar se poate descărca și completa de aici) pe proprie răspundere (inclusiv acolo unde va fi cazul pentru tutorii legali), în care își asumă riscurile care decurg din participarea la Concursul “AlerGând la Pădure” şi sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui sa ţină cont de circumstanţe relevante ca: accidentări, schimbarea vremii, trafic, condiţii meteo, zona în care se află, echipament.
Şedinţa tehnică pentru cele 5 probe ale concursului va începe în dimineaţa evenimentului, în data de 26 octombrie 2024, la ora 8.45, la linia de start.
Descarcă declarația pe propria răspundere
18.Diverse
Contestaţiile privind desfăşurarea concursului pot fi înaintate organizatorilor sub formă scrisă (fără să existe un format tip în acest sens), imediat după expirarea timpului limită al semimaratonului “AlerGând la Pădure”, urmând a fi soluţionate la faţa locului