Prin ÎNSCRIEREA

la această competiție, concurenții acceptă automat prezentul regulament.

Eveniment sportiv / concurs de alergare montană deschis atât alergătorilor profesionişti, dar mai ales celor amatori având ca obiective creşterea atractivităţii Reşiţei precum şi a proximităţilor, încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea unei conştiinţe prietenoase faţă de mediul înconjurător precum şi colectarea de fonduri, prin donaţii, pentru dezvoltarea unei comunități durabile. 

 1. Sfatul nostru

Pentru a da dovadă de prevedere şi a ne gândi şi la situaţiile neplăcute care pot interveni, ţinând cont de specificul concursului (alergare în teren accidentat), vă recomandăm să luaţi în calcul încheierea unei asigurări împotriva oricărui fel de accident care poate apărea pe durata competiţiei.

 1. Organizatori

Organizatorii evenimentului sunt: Fundația Comunitară Banatul Montan împreună cu Primăria și Consiliul Local Reșița, în parteneriat cu autorități şi instituţii locale, cu sponsori, asociaţii şi persoane juridice sau fizice, care îşi aduc aportul la organizarea și desfășurarea evenimentului sub forma de voluntariat.

 1. Dată eveniment. Locație. Start. Finish

Duminică, 30 octombrie 2022 și va include 3 probe, care  se vor derula în cea mai mare parte pe poteci și drumuri forestiere. Locul de plecare şi de sosire al participanților este în Centrul Civic al Municipiului Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. 

Dorim să ne asigurăm că cerințele Regulamentului privind condiţiile necesar a fi respectate în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber sunt cunoscute și respectate la AlerGând la Pădure 2022.

 

Startul pentru cele 3 probe va fi decalat astfel: la ora 9.00 se va da startul pentru proba de 43 km, la ora 9.30 pentru Semi-maratonul Reșiței iar la ora 10.00 pentru proba de 10 km. Startul și finish-ul vor fi în acelaşi loc.

La finalizarea cursei, fiecărui participant i se va oferi medalia de FINISHER.

 

 1. Probe concurs

Probele concursului “AlerGând la Pădure” sunt următoarele:

 •     Reșița Maraton 43 km
 •     Semi- maratonul Reșiței 23 km
 •     Cros ”Reșița” 10 km
 1. Timpul limită

Timpul limită pentru parcurgerea celor trei trasee va fi următorul:

 •     43 km – 9h
 •     23 km – 5h
 •     10 km – 3,5h

 

Concurenții care nu se vor încadra în timpul limită nu vor mai fi cronometrați şi vor fi adăugaţi în clasament după timpul ultimului clasat.

 1. Puncte de revitalizare/de control

Cele 3 probe se vor desfășura în semi-autonomie. Astfel, este recomandat ca alergătorii care optează pentru proba de 43 km și 23 km să aibă cu ei în cursă o rezervă de apă de minim 0,5l, precum şi minimum un gel sau un baton energizant.

Cu toate acestea, organizatorii vor asigura la finish un punct de control şi revitalizare complet, acesta va conţine apă plată, suc, fructe, dulciuri. De asemenea, vor fi asigurate încă două puncte de revitalizare pe traseu, unul comun pentru probele de 10 km respectiv 23 km în punctul de control-revitalizare și unul , unde se vor găsi în principal apă, fructe, dulciuri, sărățele. De asemenea un al doilea punct de revitalizare / control se va regăsi, doar pentru alergătorii la proba de 23 km. Acesta va conține, în special, apă. Alte două puncte de revitalizare vor fi alocate doar traseului de maraton (zona Grindești și Cuptoare)

 1. Înscriere și taxa participarea

Pentru probele de 23 km și 43 km, participarea este permisă doar alergătorilor care au împlinit vârsta de 18 ani până la data desfășurării concursului şi sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort. Pentru sportivii cu vârste între 16-18 ani este permisă participarea la proba de 10 km, doar cu acordul scris al părinților sau al tutorilor legali.

Recomandăm participarea la probele de 23 km și 43 km alergătorilor cu o bună pregătire fizică şi cu experienţă în alergarea montană, în condiţiile în care considerăm că sunt probe solicitante din punct de vedere fizic.

 1. Înscrierea

Se va face online prin completarea formularului disponibil pe pagina oficială a evenimentului https://alergandlapadure.ro. Termenele limită de înscriere online la curse sunt:

 • 01.10.2022-19.10.2022 ora 23:59 prima fază de înscrieri online în care poți să-ți alegi mărimea tricoului AlerGând la Pădure.
 • 20.10.2022- 29.10.2022- a doua fază a înscrierii online- fără posibilitatea de a cumpăra tricoul AlerGând la Pădure. Tricoul va putea fi cumpărat în momentul ridicării kitului de participare.
 1. Contribuția de participare

Proba

43 km

23 km

10 km

 

Taxa

150 RON

150 RON

120 RON

 

Tricoul oficial AlerGând la Pădure 2022 este inclus în kitul de participare pentru concurenții care se înscriu online până în data de 19 octombrie 2022. Taxa de înscriere include costul tricoului tehnic, 50 lei, diferența se distribuie cauzei alese de fiecare concurent.

Apeși butonul “ÎNSCRIE-TE”, apoi selectezi cursa la care vrei să participi și proiectul pe care îl vei susține.

Detalii plată: după ce ai completat formularul de înscriere, te rugăm să plătești contribuția de participare urmând pașii indicați.

Contribuția de participare este considerată donație pentru susținerea proiectului ales în momentul înscrierii.

Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi.

Opţional, vei putea specifica numele echipei din care faci parte, o echipă putând însemna orice de la un grup de colegi de serviciu sau de şcoală, la membrii unui club sau pur şi simplu un grup de prieteni.

În eventualitatea anulării competiţiei (în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizatori) taxa de înscriere se returnează, mai puţin comisioanele bancare aferente transferului. Participantul are opţiunea de a renunţa la returnarea taxei de participare şi de a opta pentru donarea ei către proiectul caritabil selectat.

Taxa nu este transferabilă către un alt participant şi nu este returnabilă. Înscrierea se consideră validă numai după efectuarea plăţii/plăţilor corespunzătoare.

Pachetul de concurs (kitul) înaintea cursei:

număr de concurs; cip pentru cronometrare; tricou oficial AlerGând la Pădure 2022

În timpul cursei:

 • asistenţă medicală
 • acces la punctele de alimentare şi hidratare

După cursă:

medalie (pentru participanţii care termină cursa)

 • acces la fotografiile din cadrul evenimentului
 • pasta party

 

10. Echipament

Este obligatoriu pentru toate probe să prezentaţi, pe întreaga durată a competiţiei numărul de concurs, care vă va fi oferit de către organizatori. Numărul de concurs este obligatoriu să fie purtat în aşa fel încât să fie vizibil.

Este recomandat ca alergătorii care optează pentru probele de 43 km și 23 km să aibă cu ei în cursă o rezervă de apă de minim 0,5l, precum şi minimum un gel sau baton energizant.

Echipament recomandat – încalţăminte de trail running, beţe de trekking în special pentru probele de 43 km și 23 km, recipient de 500 ml cu apă/bautură izotonică, batoane energizante/geluri energizante, precum şi îmbrăcăminte adaptată condiţiilor meteo.

11. Cronometrarea

Se va face la secundă pentru fiecare finisher al celor trei probe, electronic.

Clasamente/categorii şi premii

PROBA

Maraton 43 km

Semi- maraton 23 km

Cros 10 km

Categorii vârstă (ani) – feminin (F) / masculin (M)

Open F/M

Open F/M

Open F/M

18-39 F/M

18-39 F/M

16-19 F/M

40-49 F/M

40-49 F/M

20-39 F/M

50-59 F/M

50-59 F/M

40-59 F/M

60+ F/M

60+ F/M

60+ F/M

12. Premierea

Premiile vor consta în diplome și produse pentru locurile 1, 2 și 3 la cele 3 probe la categoria OPEN.

La toate celelalte probe și categorii, premiile vor consta în diplome și produse. De asemenea, avem pregătite și alte premii surpriză pentru participanți.

PRECIZARE: concurenții premiați la categoria OPEN nu vor fi premiați și la categoriile de vârstă.

13. Capturile video, audio, foto

Prin participarea la acest eveniment alergătorii își dau acordul ca imaginile care îi surprind pe parcursul desfășurării evenimentului să fie folosite de organizatori sau de către partenerii săi (ex: Partenerii media).

14. Normele de conduită obligatorii pe parcusul derulării evenimentului

Concurenții care sunt depistați că aruncă deșeuri pe parcursul competiției (în afara punctelor de revitalizare), care aduc atingere mediului înconjurător, intră în conflict cu ceilalți participanți sau cu spectatorii, voluntarii sau organizatorii, vor fi descalificați pe loc, fără a avea posibilitatea de a mai participa pe viitor la alte evenimente organizate de noi.

Pe traseu, în cazul depășirilor, concurentul care vine din spate anunță verbal pe ce parte dorește să depășească iar concurentul din față va permite aceasta. 

15. Siguranţa şi securitatea participanţilor

Participarea la competiție se face pe proprie răspundere. Serviciile de asistență și prim-ajutor sunt asigurate de Serviciul Județean de Salvamont Caraș-Severin.

Ne rezervăm dreptul de a descalifica orice concurent care nu respectă măsurile sanitare sau utilizează limbaj inadecvat, ironic față de voluntari.

 

16. Validare / Şedinţa tehnică

Validarea înscrierilor online va avea loc, sâmbătă, 29 octombrie 2022, între orele 16.00-21.30. Validarea se va face pe baza prezentării unui act de identitate.

Cu prilejul realizării procedurii de validare, participanții la cele trei probe vor semna și o declarație (care va fi disponibilă în format fizic la faţa locului, dar se poate descărca și completa de aici) pe proprie răspundere (inclusiv acolo unde va fi cazul pentru tutorii legali), în care își asumă riscurile care decurg din participarea la Concursul “AlerGând la Pădure” şi sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui sa ţină cont de circumstanţe relevante ca: accidentări, schimbarea vremii, trafic, condiţii meteo, zona în care se află, echipament.

Şedinţa tehnică pentru cele trei probe ale concursului va începe în dimineaţa evenimentului, în data de 30 octombrie 2022, la ora 8.30, la linia de start.

Descarcă declarația pe propria răspundere

 1. Diverse

Contestaţiile privind desfăşurarea concursului pot fi înaintate organizatorilor sub formă scrisă (fără să existe un format tip în acest sens), imediat după expirarea timpului limită al maratonului “AlerGând la Pădure”, urmând a fi soluţionate la faţa locului.