Organizație: Asociația Cărășană Sindrom Down

OBIECTIV: 10.000 lei

SUMA STRÂNSĂ: 20.007,5 lei

Sportul are drept obiective autoapărarea și disciplina. Pe lângă faptul că devii mai puternic, te ajută să-ți îmbunătățești  concentrarea, agilitatea și flexibilitatea.  În cadrul asociației noastre practicăm  mai multe discipline sportive, cum ar fi : atletismul, baschetul, înotul, gimnastică, fitness. Un loc aparte îl constituie sportul denumit karate sau apărarea cu mâinile goale.  Îl practică cu interes, dragoste și multă dăruire, Daniela Doban.

   Daniela Doban, sportivă cu sindrom down a avut probleme de echilibru și coordonare. Practicând karate sub îndrumarea antrenorului Zoltan Lipan a reușit să depășească  aceste probleme  și chiar să obțină rezultate foarte bune la competiții.Este legitimată la CSM Reșița.

Datorită  bunelor rezultate obținute în competiții, sportiva  Daniela Doban se pregătește de    următoarele competiții din țară și din străinătate: Cupa României ( 15-17 septembrie 2023) de la Cluj Napoca și Campionatul European de karate ( 16 – 19 noiembrie 2023) de la Nisa , Franța și pentru aceste  cheltuieli de deplasare și participare are nevoie de sponsorizare. Fiind persoană cu sindrom down , dizabilitate gradu I grav, are nevoie să fie însoțită de o persoană din familie  și de antrenorul ei.

Asociația Cărășană Sindrom Down este  o asociație neguvernamentală, apolitică, nonprofit,independentă, autonomă, înființată în baza O.G.26/2000, privitoare la asociațiile și fundațiile fără scop lucrativ.Misiunea noastră este de a lupta împotriva izolării, prin promovarea drepturilor și  capacităților persoanelor cu risc de marginalizare și excludere socială, în vederea unei vieți mai bune. Desfășurăm activități de conștientizare a nevoilor individuale ale tinerilor noștri, oferind prin  specialiști consiliere psihologică pentru ei și părinții lor.