Obiectiv financiar: 7.860 RON

Suma strânsă: 11.440 RON

Vara este așteptată cu multă nerăbdare de toți copiii pentru că o asociem cu vacanța, cu planuri de a evada din comunitate și de a explora alte zone de distracție.  Însă mulți copii/adolescenți își petrec vacanța în cartier și prin împrejurimi. Vacanța nu le prea aduce nimic, doar zile lungi, pe maidan, în fața blocului. Doar cei mai curajoși se mai aventurează prin împrejurimi.

Problemele de zi cu zi ale adulților, fac ca nevoia esențială din viața copiilor lor să se rezume la a le asigura un pat, acoperiș, îmbrăcăminte și hrană, iar de partea emoțională, psihică nu mai este timp și energie. Când ne referim la cartierele defavorizate, aceste probleme se accentuează și mai mult.Pentru că suntem responsabili de generația de mâine, trebuie să ne facem timp și să le acordăm atenție pentru a le aduce culoare, armonie  și bucurie.

În acest context Tabără urbană se desfășoară pe parcursul întregii vacanțe de vară, prin derularea a 4 ateliere pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 și 10 ani, în 3 cartiere defavorizate din Reșița: Govândari (zona Calea Caransebeșului), Luncă Pomostului ( Mociur – Moroasa) și Muncitoresc (Dealu Crucii, Stavila)

Pentru fiecare atelier este alocată câte o săptămână:

  • atelier de animație – inițiere în artele circului
  • atelier de cunoaștere și orientare – tresure hunt
  • atelier de sănătate prin mișcare – competiții sportive pe cartiere (baschet, exatlon)
  • atelier de creație (handmade –  cadouri/amintiri)

Fiecare atelier este dezvoltat și atent adaptat tematic după nevoile și vârsta copiilor. Datorită caracterului social al atelierelor, copiii pleacă mai încrezători în propriile abilități de comunicare, își fac prieteni noi și devin mai deschiși în relațiile pe care le au. Aceștia vor învăța să-și controleze emoțiile și să le gestioneze.

Copiii vor invăța să îndeplinească sarcinile sau să rezolve problemele într-un mod creativ și performant, vor invăța să gândească liber și bineînțeles că își vor dezvolta un simț critic constructiv, care să-i ajute să hotărască singuri ce este bine și ce este rău. De cele mai multe ori, copiii iși exprimă dorințele sau nemulțumirile într-un mod indirect, generând  anumite stări tensionale. Prin participare, într-un cadru non-formal, copiii sunt implicați la modul de defășurare a activitățiilor, oferindu-le posibilitatea de a fi participanți activi.              

Despre organizație

FUNDAŢIA Humanitas Pro Deo, filiala Reşiţa desfășoară activități de protecție şi asistenţă socială adresate categoriilor defavorizate (în special copii şi adolescenţi) din municipiul şi din judeţ.

În 1994 a fost înființată o cantină socială cu distribuirea de hrană şi ajutoare materiale la domiciliu. Din 1997 activitatea s-a desfăşurat în cadrul unui parteneriat, înfinţat pe baza unui program Phare, parteneriat ce cuprindea fundaţia HPD, Consiliul Judeţean şi alte ONGuri. Din 2004 în acest parteneriat a intrat şi Primăria Municipiului Reşiţa, fiecare partener având contribuţii bine definite. În toată această perioadă fundaţia HPD a oferit o gamă largă de servicii sociale axate în special pe problematica copilului şi adolescentului (internat în regim rezidential, cantină socială, cantru de zi, burse pentru elevii de etnie romă din mediul rural, program after school).

Obiectivul de strângere de fonduri prin Alergând la Pădure: 7.860 RON

  • Formatori pentru atelierele de circ, cunoaștere și orientare: 2800 lei
  • Masa de prânz și o gustare pentru 30 de persoane/ atelier: 3150 lei
  • Materiale consumabile pentru ateliere: 600 lei
  • Cheltuieli de organizare Alergând la Pădure: 1310 lei 

Durata proiectului: Mai 2021 – Septembrie 2021

Coordonator proiect: Floare Nica

Date de contact: 0721227126, fundatia_humanitasprodeo@yahoo.com

Donații confirmate:

Dan Jurca   50 RON

Nichifor Simona   100 RON

Caramidaru Florin   50 RON

Truțan Moisă Tiberiu 300 RON

Muntean Cristian   25 RON

Donații colectate de către campioni:

5500 RON

Donații colectate din taxele de participare:

5415 RON

Inchide meniul