Semi-maratonul Reşiţei – 20 km

Diferență de nivel: +916 m / -918 m.

Traseul este recomandat celor care vor să-și crească performanțele în acest sport.

Descrierea traseului:

Start/sosire zona centrală/sala Polivalentă, se traversează parcarea Carrefour – coborâre în pasaj, după care începe urcarea, din ce în ce mai accentuată aproximativ +340m pe distanța de 4 km (cu scurte secțiuni de revenire intercalate) – se atinge punctul maxim de al titudine al Dealului Cioara, urmată de coborâre 2,5 km – tehnică pe ultimii 200m, se traversează apa și se iese în șosea. Se aleargă pe șosea aprox.200m până în dreptul stadionului Valea Doman (km 6,5), se traversează șoseaua. Aici este primul punct de revitalizare. Apoi urmează urcare accentuată aproximativ +300m pe distața de 2,5 km. Se ajunge la intersecția “masa rotunda” – (km 9).

De aici traseul continua în coborâre ușoară, apoi din ce în ce mai accentuată/dificultate crescută – spre satul Doman, de unde urcăm ușor până la canton Doman/km 12 – aici este punct de hidratare. Se continua cu 1,5 km drum forestier pe curba de nivel, apoi secțiune de urcare aproximativ +200 m, pe o distanță de 1 km unde se atinge punctul de altitudine maxim La Arșiță(560 m). De de unde coborâm ușor spre pct. Masa Rotundă, De aici traseul continua în coborâre ușoară, apoi din ce în ce mai accentuată/ dificultate crescută – spre finish – ultimii 600 m asfalt până în zona central/finish.

La Stadion (km 6,5) și Doman (km12) – punct de control şi revitalizare complet, acesta va conţine apă plată, suc, fructe, dulciuri, la fel la finish.

Cros “METAL” – 10km

Diferenţă de nivel: +590 m/-591 m.

Traseul este recomandat celor care practică în mod regulat alergarea montană.

Descrierea traseului:

Start/sosire zona central/sala Polivalentă, se traversează parcarea Carrefour – coborâre în pasaj, după care începe urcarea, din ce în ce mai accentuată aproximativ +340m pe distanța de 4 km (cu scurte secțiuni de revenire intercalate) – se atinge punctul maxim de altitudine al Dealului Cioara(550m), urmată de coborâre 2,5 km – tehnică pe ultimii 200m, se traversează apa și se iese în șosea. Se aleargă pe șosea aprox. 200m până în dreptul stadionului Valea Doman (km 6,5), se traversează șoseaua. Aici este un punct punct de revitalizare/hidratare.  Apoi urmează urcare accentuată aproximativ +250m pe distața de 2,0 km . Se ajunge la intersecția “masa rotunda” (km 8,5). De aici traseul continua în coborâre ușoară, apoi din ce în ce mai accentuată/ dificultate crescută – spre finish – ultimii 600 m asfalt până în zona central/finish.

La stadion (aprox. 6,5 km) – punct de control şi revitalizare complet, acesta va conţine apă plată, suc, fructe, dulciuri, la fel la finish.

Cros “POEZIE” – 5km

Diferenţă de nivel: +237 m / -237 m.

Traseul este recomandat celor care se apucă de acest sport.

Descrierea traseului:

Cel mai scurt traseu AlerGÂND la Pădure 2020 are startul/sosirea în zona centrală (sala Polivalentă). Imediat după start, traseul se desparte de traseele mai lungi și pornește spre stadionul Mircea & Cristi Chivu din Valea Domanului, pe DN 58 ieșirea spre Anina. Se aleargă pe asfalt până în dreptul stadionului, poarta auto, unde intersectează traseele de 10 si 20 de km. Se traversează șoseaua și aici este un punct de revitalizare/hidratare. Apoi urmează urcare accentuată pe potecă până în Poiana Golului. După ce traversează poiana în urcare se ajunge în punctul de maxima altitudine, 422m. Urmeaza coborârea care devine tot mai mai accentuată până în dreptul “Uzinei Constructoare de Mașini”. Spre finish, ultimii 600 m sunt pe asfalt până în zona central/finish.

Inchide meniul